Разлика помеѓу преработките на „Градска компјутерска мрежа“

с
нема опис на уредувањето
с
{{викифицирање}}
{{внимание}}
Метрополитенската'''Градската компјутерска мрежа''' - ГКМ, (англиски: Metropoliten Arrea Network - MAN) е голема компјутерска мрежа која опфаќа цел град или некој голем комплекс.МAN ГКМ обично поврзува голем број на локални компјутерски мрежи (LAN), користејќи високо-капацитетна технологија, како фибер-оптички линковиврски, и обезбедува врски и услуги кои ги користи широката мрежа (WAN) и интернет.<br />
 
Според [[IEEE]] 802-2001 MAN е <ref>
IEEE Std 802-2001,