Википедија:Лиценци за слики: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
{{кратенка|ВП:ЛЗС}}
Ова е листасписок на лиценци кои може да се користат на Википедија на македонски јазик.
 
 
{{ГЛСД - повардарска епархија}}
 
==Слики под Криејтив комонс==
==Creative Commons слики==
<nowiki>{{</nowiki>[[:Шаблон:Cc-by-2.0|Cc-by-2.0]]<nowiki>}}</nowiki>
{{Cc-by-2.0}}
{{Cc-by-sa-3.0}}
 
==Јавнодоменски слики==
==Слики во јавен домен==
<nowiki>{{</nowiki>[[:Шаблон:Јавен домен|Јавен домен]]<nowiki>}}</nowiki>
{{Јавен домен}}
{{Воена ознака}}
 
==АвторскиСлики под авторски права==
<nowiki>{{</nowiki>[[:Шаблон:Слободна употреба|Слободна употреба]]<nowiki>}}</nowiki>
{{Слободна употреба}}
{{ЗаштитеноСлободнаУпотреба-Корисник}}
 
==ФерПраведна употреба==
<nowiki>{{</nowiki>[[:Шаблон:Лого|Лого]]<nowiki>}}</nowiki>
{{Лого}}
{{tl|Корица на книга}}
{{Корица на книга}}
<nowiki>{{</nowiki>[[:Шаблон:ФерПраведна употреба во|ФерПраведна употреба во]]<nowiki>}}</nowiki>
{{ФерПраведна употреба во}}
{{шв|Неслободна екранска снимка од ТВ}}
{{tl|Неслободен телевизиски скриншот}}
{{Неслободна екранска снимка од ТВ}}
{{Неслободен телевизиски скриншот}}
{{tl|НеслободенНеслободна скриншотекранска наснимка од филм}}
{{НеслободенНеслободна скриншотекранска наснимка од филм}}
{{tl|Неслободна екранска снимка од програм}}
{{tl|Неслободен скриншот на софтвер}}
{{Неслободна екранска снимка од програм}}
{{Неслободен скриншот на софтвер}}
{{tl|НеслободенНеслободна скриншотекранска наснимка од игра}}
{{НеслободенНеслободна скриншотекранска наснимка од игра}}
{{tl|Неслободно 3Д уметничко дело}}
{{Неслободно 3Д уметничко дело}}
 
[[Категорија:Википедија]]
[[Категорија:Лиценци за сликиВикипедија:Слики]]
[[Категорија:Лиценци за слики|*]]
 
[[als:Wikipedia:Lizenzvorlagen für Bilder]]