Разлика помеѓу преработките на „Васил Ивановски“

нема опис на уредувањето
с (Преведено на македонски.)
Учествува во [[НОВ]] на Македонија од 1944 година. Член на [[АСНОМ]].
 
По изгласувањето на Резолуцијата на Информбирото е осуден на 7 годишен затвор. Се враќа во Софија и си го премислува животот. Умира во Бугариjа како Венко Марковски на пробугарски позиции.