Разлика помеѓу преработките на „Тарантула“

Одземени 8 бајти ,  пред 9 години
с
==Таксономија==
Семејството Theraphosidae е поделена на 12 подфамилии, кои содржат повеќе од 100 родови и околу 900 видови меѓу нив.
Acanthopelminae, прв пат е опишана од страна на Frederick Octavius Pickard-Кембриџ во 1897 година, I е подфамилија на мали, терестријални tarantula-tarantulas од новиот свет. Оваа подфамилија има само еден род, Acanthopelma, и два вида, А. beccarri и А. rufescens, кои што може да се најдат во Гвајана и Централна Америка.
Aviculariinae е подфамилија на тропски, населени по дрвјата тарантули од новиот свет. Тие се движат од Карибите па се до Јужна Америка, и се познати како тарантулите "розевото прсте". Родовите, Avicularia, Ephebopus, и Pachistopelma поседуваат urticating влакна, но не можат "да ги исфрлат" во воздух, наместо тоа при контакт влакната се втиснати директно во непријателот.
Анонимен корисник