Разлика помеѓу преработките на „Ден на вљубените“

 
===== '''Азија''' =====
Благодарејќи на концентрираниот маркетингшки напор,Денот на вљубените се прославува во некои Азиски земји со Сингапурците,Кинезите и Јужно Корејците кои трошат најмногу пари на подароци на Денот на вљубените.
 
Во Јужна Кореа,слично на Јапонија,жените им даваат чоколади на мажите на 14 Февруари а мажите им даваат не-чоколадни бомбони на жените на 14 Март (Белиот ден).На 14 Април(Црн ден),оние коишто не добиле ништо на 14 Февруари или Март одат во кинески ресторант да јадат црни нудли „(자장면 jajangmyeon)''“ и го „тагуваат“ својот осамен живот.Корејците исто така го прославуваат „''Pepero Day''“ на 11 Ноември кога младите двојки си даваат меѓусебе Pepero колачиња.Датумот 11/11 е наменет за ликот на долгата форма на ова колаче.Секој 14-ети во месеците се одбележува денот посветен на љубовта во Кореа,иако многу од нив се нејасни.Од Јануари до Декември:Денот на свеќите,Денот на љубовта,Бел ден,Црн ден,Денот на розата,Денот на бакнежот,Сребрен ден,Зелен ден,Ден на музиката,Ден на виното,Ден на филмот и Ден на прегратките.Корејските жени даваат повисока сума на чоколади отколку јапонските жени.
Анонимен корисник