Разлика помеѓу преработките на „Ден на вљубените“

 
===='''Европа'''====
{{Love table}}
 
Кога праќањето картички,цвеќиња,чоколади и други подароци се традиционалност во Обединетото Кралство,Денот на вљубените има разновидни регионални обичаи.Во Норвешка,лик наречен љубовниот Џек тропа на задните врати на куќите оставајќи слатки и подароци за децата.Иако тој оставал слатки работи,многу деца се уплашиле од оваа мистична личност.Во Велш,многу луѓе го прославуваат ''Dydd Santes Dwynwen'' (Ден на св.Дуинуен)на 25 Јануари наспроти (или како и) Денот на вљубените.Денот го прославува св.Дуинуен,патронскиот светец на љубовниците од Велш.
Анонимен корисник