Разлика помеѓу преработките на „Ден на вљубените“

 
Хартиените љубовни картички станааа славни во Англија во раниот 19 век кои се произведуваа во фабрики.Фенси љубовните картички се направени од вистинска тантела и лента со хартиена тантела воведена во средината на 19 век.Во Обединетото Кралство,само половина од населението потрошиле пари за нивните љубовни картички од околу 1.3 милјарди фунти се потрошиле годишно на љубовни картички,цвеќиња,чоколади и други подароци со проценка од 25 милиони испратени картички.Повторното пронаоѓање на Денот на Свети Валентин во 1840 година се постави од Леих Ерик Шмит.Како писател во „Грахамовиот Американски месец“ одржан во 1849год,„Денот Свети Валентин...станувајќи,не стана,национален празник“.Во Америка,првото масовно производство на љубовни картички од врежана хартиена тантела се произведени и продадени кратко после 1847 година од Естер Хауланд(1828-1904) од Ворчестер,Масачусетс.
[[Слика:Valentine_child.jpg|рамка|Дете облечено во тема на Денот на вљубените]]
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Valentine_child.jpg
Дете облечено во тема на Денот на вљубените
 
Нејзиниот татко управува со големи резервации во слаткарска продавница,но Хауланд ја зеде нејзината инспирација од англиско љубовна картичка кој таа ја прими од бизнис соработник на нејзиниот татко.Заинтригиран со идеата на правење слични љубовни картички,Хауланд го започна нејзиниот бизнис со увоз на хартиена тантела и цветни декорации од Англија.Англиската практика на праќање љубовни картички се воспостави доволно функционална како средство за завера во „Исповедите на г-дин Харисон“(1851) од Елизабет Гаскел:„Пукнав со моите објаснувања:“„За љубовта за којашто незнам ништо.“„Тоа е во твојот ракопис,“ рече тој ладно.Од 2001 година,Асоцијацијата за поздравни картички доделуваа годишна „Награда Естер Хауланд за визија на поздравни картички“.
Анонимен корисник