Разлика помеѓу преработките на „Семрежен услужник“

нема опис на уредувањето
==Интернет провајдер за интерконекција==
 
[[File:Internet Connectivity Distribution & Core.svg|thumb|upright=2.0]]
 
Како што клиентите плаќаат на инетрнет провајдерот за интернет пристапот, така и самиот интернет провајдер плаќа на погорните интернет провајдери за интернет пристап. Погорните интернет сервис провајдери обично имаат поголема мрежа од договорниот интернет провајдер и/или се способни да го снабдат договорниот интернет провајдер со пристап до делови од интернетот до кои самиот договорен интернет провајдер неможе да пристапи.
25

уредувања