Разлика помеѓу преработките на „Семрежен услужник“

нема опис на уредувањето
 
За корисниците и малите бизниси, во најпопуларни опции спаѓаат dial-up, DSl (или, Асиметрична дигитална претплатничка линија, ADSL), широкопојасен безжичен интернет, [[Кабелски интернет]], FTTH и интегрирани сервиси за дигитални мрежи (ISDN)(основна стапка на интрфејс). За клиентите со покомплицирани барања, како што се средни, до големи бизниси или другите интернет провајдери, DSL (често SHDSL или ADSL), [[Етернет]], Metro Ethernet, Gigabit Ethernet, Frame Relay, ISDN (BRI или PRI), ATM, Сателитски интернет пристап и синхрони оптички мрежи се најсоодветни за користење.
 
[[File:Internet Connectivity Access layer.svg|thumb|upright=2.0|Internet connectivity options from end-user to Tier 3/2 ISP's]]
 
'''Типични врски за домашно користење'''
25

уредувања