Разлика помеѓу преработките на „Виртуелна приватна мрежа“

 
==Видливи за корисникот PPVPN услуги==
===Услуги од OSI слојот 1===
Виртуелна приватна жица и приватни on-line услуги (VPWS и VPLS).
VPWS се точка – точка , при што VPLS може да бидат точка-до-повеќе точки.
 
==Услуги од OSI слојот 2==
41

уредување