Разлика помеѓу преработките на „Теорија на книжевноста“

с
Брзо додавање категорија Литература (со користење на HotCat)
с (Брзо додавање категорија Литература (со користење на HotCat))
*Еко-критика – ја истражува културната врска и човековата улога во природниот свет
*Други теоретичари: Роберт Грејвс, Аламгир Хашми, Џон Сатерленд, Лесли Фидлер, Кенет Бурк, Пол Бенишо, Барбара Џонсон
 
[[Категорија:Литература]]