Разлика помеѓу преработките на „Сметачка мрежа“

Додадени 4 бајти ,  пред 9 години
Безжичните локални мрежи им овозможуваат на корисниците да се поврзуваат кон мрежните ресурси без инсталација на кабли или ожичување. Тука се користат безжични уреди наречени ,,пристапни точки’’(Access Points), за примопредавање на податоците. Во зависност од големината на компанијата или објектот, може да постојат една или повеќе локални мрежи. Компанијата која е лоцирана во објект со повеќе катови и стотици вработени може да има [[локална мрежа]] на секој кат. Помеѓу секој кат, за поврзување на локалните мрежи може да се користат уреди како што се мостови (bridge) или рутери (router).
 
== Цел Намена(LAN) ==
{{главна|Локална мрежа}}
Компјутерските мрежи можат да бидат користени за различни цели
* Безбедност.
* Забрзување.
 
 
== Локална мрежа (LAN) ==
22

уредувања