Разлика помеѓу преработките на „Воин Поповиќ-Вук“

Неговото тело било закопано на српските војнички гробишта на Зејтинлик, а во [[септември]] [[1923]] година биле пренесени на Новите гробишта во [[Белград]]. Војводата Вук има свој споменик во Белград и Ниш.
 
Вук бил неколкупати одликуван. Орден Караѓорѓева sвезда со мачеви од III реда, Златна медалја за храброст, Медалја крал Петар I, руски ореден Св. Станислав од трет ред, а носител е и на франсускиот воен крст на крпусниоткорпусниот ред.
 
== Извори ==