Количество супстанција: Разлика помеѓу преработките

с
нема опис на уредувањето
(Примери со задачи)
сНема опис на уредувањето
| '''m''' || [[маса]] || ? g
|-
| '''M''' || [[Моларна маса|моларна маса на супстанцата]] || (A<sub>r</sub> iliили M<sub>r</sub>) gmol<sup>-1</sup>
|-
| '''N''' || [[број на единки]] || ? (нема единица мерка)