Разлика помеѓу преработките на „Глигор Поповски“

с
Отстрането уредувањето на 62.162.219.80 (разговор), вратено на последната верзија на Wichren
с (Отстрането уредувањето на 62.162.219.80 (разговор), вратено на последната верзија на Wichren)
* Со тротинет по цел свет (поезија за деца, 1958)
* Било едно дете (раскази за деца, 1959)
* Мостот на Босфорот (роман за деца, 1959)
* Црвената рака (роман за деца, 1961)
* Парада за цвеќињата (поезија за деца, 1964)
* Сказни за Возовија (1967)
* Сказна за најјунакот (поезија за деца, 1969)
* Што има зад тополите - гомна (раскази за деца, 1969)
* Морнарот Неп (сказни за деца, 1971)
* Билјана (раскази за деца, 1972)
* Елен Камен (сказни, 1988)
* Другата страна (роман за деца, 1991)
* Шеп, шеп, шеп (гатанки, 1991)
 
== Награди ==