Разлика помеѓу преработките на „Глигор Поповски“

* Сказни за Возовија (1967)
* Сказна за најјунакот (поезија за деца, 1969)
* Што има зад тополите - гомна (раскази за деца, 1969)
* Морнарот Неп (сказни за деца, 1971)
* Билјана (раскази за деца, 1972)
Анонимен корисник