Разлика помеѓу преработките на „Глигор Поповски“

* Со тротинет по цел свет (поезија за деца, 1958)
* Било едно дете (раскази за деца, 1959)
* Мостот на Босфорот (роман за деца, 1959)
* Црвената рака (роман за деца, 1961)
* Парада за цвеќињата (поезија за деца, 1964)
Анонимен корисник