Разлика помеѓу преработките на „Благој Ханџиски“

нема опис на уредувањето
'''Благоја Ханџиски''' е македонски политичар, [[Министер за надворешни работи на Република Македонија]] во периодот од [[29 мај]] [[1997]] до [[30 ноември]] [[1998]] година.
 
Роден е во [[1948]] година во с. [[Владимирово]], [[Берово]]. Завршил на Електротехничкиот факултет во Скопјем а подоцна станал и доктор по електротехнички науки. Работел како електроинженер во Рудници и железарница [[Скопје]]. Бил вработен во Трговското претпријатие "Славија"„Славија“, Скопје. Од [[1973]] година бил вработен на Електротехничкиот факултет како редовен професор.
 
Бил пратеник во [[Собрание на РМ|Собранието на РМ]] во мандатот од [[1990]] до [[1994]] година.