Разлика помеѓу преработките на „Димитар Димитров“

нема опис на уредувањето
с
 
Автор е на книгите: Овчарче (раскази за деца, 1960), Збогум детство (раскази за деца, 1960), Кога сме деца (раскази за деца, 1962), Животот и уметноста (студија, 1967), Противставување (есеи, 1971), Македонски работи (есеи, 1991), Уметност и човекување (есеи, 1992), Меѓу тоталитаризам и демократија (есеи, 1994), Името и умот (есеи, 1999).
 
 
{{македонија-биог-никулец}}
 
{{DEFAULTSORT:Димитров, Димитар}}
[[Категорија:Живи луѓе]]
[[Категорија:Македонски писатели]]
[[Категорија:Егејци]]
[[Категорија:Состав на Владата на Република Македонија од 1991]]
[[Категорија:Состав на Владата на Република Македонија од 1998]]
[[Категорија:Министри за образование и наука на Република Македонија]]
[[Категорија:Министри за култура на Република Македонија]]
 
[[bg:Димитър Димитров (философ)]]