Разлика помеѓу преработките на „Струмички конгрес од 1904“

нема опис на уредувањето
 
== Работа ==
{{Македонска револуционерна организација}}
 
Во [[април]] [[1904]] година бил свикан конгрес во месноста [[Кулата]] на [[Огражден|Огражденските планини]] на кој присусутвувале делегати од [[Струмички револуционерен округ|Струмичкиот револуционерен округ]] под претседателсво на [[Ѓорче Петров]] <ref name="GT"><small>''Глигор Тодоровски, Реформите на големите сили во Македонија (1829-1909), Реформите на големите сили во Македонија по Илинденското востани, Скопје, 1984''</small></ref>. Главни прашања кој биле разгледани се независноста на [[Македонска револуционерна организација|Организацијата]], одговорноста по [[Илинденско востание|Илинденското востание]] и односот кон [[Мирцштегски реформи|Мирцштегските реформи]].
 
== Извори ==
<references/>
{{Конгреси на МРО}}
 
[[Категорија:Историја на Струмица]]