Солунски конгрес од 1903 година: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
[проверена преработка][проверена преработка]
Нема опис на уредувањето
 
=== Прашање за востанието ===
{{Македонска револуционерна организација}}
[[Централен комитет на МРО|Централниот комитет ]] на [[Иван Гарванов]] и [[Задгранично претставништво|Задграничното претставништво]] - [[Христо Татарчев]] и [[Христо Матов]] кон крајот на [[ноември]] [[1902]] година биле решени за кревање на востание.
 
 
*[http://www.mn.mk/aktuelno/2283-Gorce-Petrov-Goce-Delcev-i-Pere-Tosev-za-resenijata-na-Solunskiot-kongres-na-Vnatresnata-organizacija-Januari-1903-g Ѓорче Петров, Гоце Делчев и Пере Тошев за решенијата на Солунскиот конгрес на Внатрешната организација (Јануари 1903 г.)]
{{Конгреси на МРО}}
 
[[Категорија:Конгреси на Македонската револуционерна организација]]