Разлика помеѓу преработките на „Солунска афера“

 
===Апсење===
 
[[Податотека:Hristo_Tatarchev.jpg|мини|десно|100п|[[Христо Татарчев]]]][[Податотека:Hristo_Matov.jpg|мини|десно|100п|[[Христо Матов]]]] [[Податотека:Pere_Toshev.jpg|мини|десно|100п|[[Пере Тошев]]]]
 
Иако тие тројца биле предупредени да внимаваат заседнале во една грчка гостилница и притоа започнале да дискутираат на висок тон, а некој од нив извадил на масата доверливи документи на [[Македонска револуционерна организација|Организацијата]].
[[Податотека:Hristo_Tatarchev.jpg|мини|деснолево|100п|[[Христо Татарчев]]]][[Податотека:Hristo_Matov.jpg|мини|деснолево|100п|[[Христо Матов]]]] [[Податотека:Pere_Toshev.jpg|мини|деснолево|100п|[[Пере Тошев]]]]
 
Биле забележани од гостилничарот кој ги пријавил кај властите, а тие по излегувањето од гостилницата од страна на турската жандармерија биле уапсени во една од улиците по што биле однесени во вилаетското полициско оделение.