Солунски конгрес од 1903 година: Разлика помеѓу преработките

[проверена преработка][проверена преработка]
 
== Свикување ==
{{Македонска револуционерна организација}}
=== Прашање за востанието ===
 
=== Прашање за востанието ===
{{Македонска револуционерна организација}}
[[Централен комитет на МРО|Централниот комитет ]] на [[Иван Гарванов]] и [[Задгранично претставништво|Задграничното претставништво]] - [[Христо Татарчев]] и [[Христо Матов]] кон крајот на [[ноември]] [[1902]] година биле решени за кревање на востание.