Разлика помеѓу преработките на „Македонија на Македонците“

== Појава ==
 
{{Македонска револуционерна организација}}
{{МРО}}
 
Ова мото првпат се сретнува во протоколното решение на [[Привремена влада на Македонија - Единство|Привремената влада на Македонија - Единство]] од [[21 мај]] [[1880]] година в кое меѓу другото се истакнува: