Разлика помеѓу преработките на „Централен комитет на МРО“

нема опис на уредувањето
{{МРО}}
[[Податотека:Печат на Централниот комитет.jpg|200px|мини|десно|МАКЕДОНСКИ ЦЕНТРАЛЕН РЕВОЛУЦИОНЕРН КОМИТЕТ - [[Слобода или смрт|СЛОБОДА ИЛИ СМРТ]] ]]
'''Централниот комитет на МРО''' е највисокиот одлучувачки орган на [[Македонска револуционерна организација|Македонската револуционерна организација]] помеѓу два конгреса. Членови на Централниот комитет се:
Централен комитет на МРО
== Права и должности на Централниот комитет ==
 
[[Податотека:Печат на Централниот комитет.jpg|200px|мини|деснолево|МАКЕДОНСКИ ЦЕНТРАЛЕН РЕВОЛУЦИОНЕРН КОМИТЕТ - [[Слобода или смрт|СЛОБОДА ИЛИ СМРТ]] ]]
{{МРО}}
 
: ''Централниот комитет'' го утврдува предлогот за Уставот, Статутот и другите нормативни акти како што е [[Правилник за четите на ТМОРО|правилникот за четите]]