Отвори го главното мени

Промени

 
Романската пропаганда се судрила со грчката пропаганда, која Власите ги сметала за [[Грци]]. Со акт на султанот во [[1905]] година, Власите во османлиската држава биле признаени како посебна романска заедница<ref name="Тодоровска" />.
 
 
=== Романската просветна пропаганда ===