Разлика помеѓу преработките на „Правото на Европската Унија“

нема опис на уредувањето
=Правни начела=
 
=Супремација (надмоќ, превласт)=
Главна статија: Супремација (правото на Европската унија)
 
 Наднационално право
 
=Наводи=
 
 Крег, Пол; Gráinne de Búrca (2007). Правото на ЕУ, текст, предмети и материјали (четврто издание) Оксфорд, Њујорк: Oxford University Press . ISBN 978-0-19-927389-8.
3

уредувања