Разлика помеѓу преработките на „Александар Квашњевски“

нема опис на уредувањето
(нс)
 
Александар Квашневски (полски: Aleksander Kwaśniewski) е полски политичар и поранешен претседател на Полска, во периодот од 1995 до 2005 година.
 
Тој бил наследник на Лех Валенса во 1995 година, а во 2000 година победил на редовните претсаедателски избори.