Разлика помеѓу преработките на „Вајмарска Република“

нема опис на уредувањето
с
|date_event2 = 27 февруари 1933
|year_event2 = 1933
|event_end = [[АктотАкт од 1933 година]]
|year_end = 1933
|date_end = 23 март
|image_map_caption = Германија во времето на Вајмарската Република
|national_anthem = ''Песната на Германците'' <br>''Das Lied der Deutschen''
|common_languages = Германскигермански
|capital = Берлин
|latd=52|latm=31|latNS=N|longd=13|longm=24|longEW=E