Разлика помеѓу преработките на „Вајмарска Република“

нема опис на уредувањето
|date_event1 = 30 јануари 1933
|year_event1 = 1933
|event2 = [[ReichstagРајхстагски fireпожар]]
|date_event2 = 27 февруари 1933
|year_event2 = 1933
|event_end = [[EnablingАктот Act ofод 1933|Enabling Actгодина]]
|year_end = 1933
|date_end = 23 Marchмарт
|p1 = Германска Империја
|p1 = German Empire
|flag_p1 = Flag of the German Empire.svg
|s1 = Нацистичка Германија
|s1 = Nazi Germany
|flag_s1 = Flag of Germany 1933.svg
|image_flag =Flag_of_Germany_(3-2_aspect_ratio).svg