Разлика помеѓу преработките на „Општини во Франција“

с
нема опис на уредувањето
с
== Класификација ==
 
[[INSEE-код]]ови: INSEE им дава бројчени назнаки на сите административни единици во земјата, а особен пример за ова се општините (овие броеви не се исти со [[поштенски број|поштенските броеви]]). Целосниот код има 8 бројки и три празни места, но постојат „позгодни“ кодови со 5 бројки, без празни места:
*Две бројки ([[Департмани во Франција|департман]]) и три бројки (општина) за местата во 96-те департмани во континенталан Франција.
*Три бројки (департман или заедница) и две бројки (општина) за прекуморските департмани, прекуморските заедници и прекуморските земји.