Солунски конгрес од 1903 година: Разлика помеѓу преработките

[проверена преработка][проверена преработка]
* Борис Николов, Непубликувани документи из архива на Христо Узунов, Исторически преглед, кн. 5, София, 1990
* Ванчо Ѓорѓиев, Слобода или Смрт, Македонското националноослободително дело во Солунскиот вилает 1893 - 1903 година, Скопје, Институт за историја - Филозофски Факултет
 
== Надворешни врски ==
 
*[http://www.mn.mk/aktuelno/2283-Gorce-Petrov-Goce-Delcev-i-Pere-Tosev-za-resenijata-na-Solunskiot-kongres-na-Vnatresnata-organizacija-Januari-1903-g Ѓорче Петров, Гоце Делчев и Пере Тошев за решенијата на Солунскиот конгрес на Внатрешната организација (Јануари 1903 г.)]
 
[[Категорија:Конгреси на Македонската револуционерна организација]]