Патриција Мантерола: Разлика помеѓу преработките

[непроверена преработка][непроверена преработка]
Избришана содржина Додадена содржина
Нема опис на уредувањето
Ред 1:
{{внимание}}
[[Image:3pmdsc8v17dk8hf3.jpg |thumb|leftright]]
'''Патриција Мантерола''' ([[23 мај]] [[1972]]) е мексиканска ѕвезда. Таа е моден дизајнер, пејачка, актерка и модел истовремено. Нејзината актерска кариера започна на само 8 години во драмата АННИЕ, додека музичката на 17 зачленувајќи се во групата Гарибалди.
Patricia Manterola(23.05.1972) e meksikanska zezda.Taa e moden dizajner,peja~ka,akterka i model istovremeno.Nejzinata akterska kariera zapocna na samo 8 godini vo dramata ANNIE,dodeka muzi~kata na 17 zaclenuvajki se vo grupata GARIBALDI.
 
==Privaten `ivot==
==Приватен живот==
Pati ima brat-Horhe,pogolem od nea 11 godini i pomala sestra-Mi[el koja[to od nea e pomlada za to~no 9 godini.Pati i Mi[el imaat rodenden na ist den.Nivni roditeli se Horhe Manterola i Maria Dolores Karion.Pati se oma`i za Havier Ortiz,koj[to isto taka ee ~len na grupata garibaldi, vo 1999.Toj brak trae`e samo 5 godini.
 
{{бришење
Пати има брат - Хорхе, поголем од неа 11 години и помала сестра - Мишел која од неа е помлада за точно 9 години. Пати и Мишел имаат роденден на ист ден. Нивни родители се Хорхе Мантерола и Мариа Долорес Карион. Пати се омажи за Хавиер Ортиз, којшто исто така е член на групата Гарибалди, во 1999.Тој брак траеше само 5 години.
|причина = не е на кирилица
 
|ден = 20
[[Категорија:Мексикански актери|М]]
|месец = Јуни 2007
 
}}
[[en:Patricia Manterola]]
[[Категорија:Актери]]
[[es:Patricia Manterola]]
[[pt:Patricia Manterola]]