Разлика помеѓу преработките на „Божидар Димитров“

нема опис на уредувањето
 
== Биографиjа ==
Божидар Димитров е роден нa [[{{роден на|3 |декември]] [[|1945]]}} година во [[Созопол]], во семејство на бегалци од [[Источна Тракија]]. Околу неговотото етничко потекло постојат разни шпекулации: самиот тој се декларира за „потомок на [[Прабугари]]те“.
 
Својата кариера на научен и општествен работник ја има градено како член на [[Бугарска комунистичка партија|Бугарската комунистичка партија]], а потоа и во нејзиниот наследник, [[Бугарска социјалистичка партија|Бугарската социјалистичка партија]]. Бил член на Централниот комитет на БСП. Денес е член на општинскиот совет на [[Софиjа]]. Член е на Советот за духовен развој, под раководство на претседателот на [[Бугариjа]] [[Георги Прванов]].