Разлика помеѓу преработките на „Странски пропаганди во Македонија“

* [http://macedonian.atspace.com/doc/snof_pov.htm Повик до македонците за борба против бугарските и грчките окупаторi]
* [http://macedonian.atspace.com/doc/srp_kol.htm Српска колонизација на Вардарскиот дел од Македонија]
* [[:s:Писмо на Темко Попов до Деспот Баџовиќ|Писмо на Темко Попов до Деспот Баџовиќ]] во кое ја објаснува бугарската пропаганда.
* [[:s:Услови за премин во унија со Римокатоличката црква|Услови за премин во унија со Римокатоличката црква]] поставени од Теодосиј Гологанов за унијатвство со Римокатоличката црква.
* [[:s:Писмо на Теодосиј Гологанов до папата Лев XIII|Писмо на Теодосиј Гологанов до папата Лев XIII]] за склопување унијатство.
* [[:s:Списание „Вардар“/ Изникнуваін'ето и разбор на бугарцката и српцка теориіи за народноста на маќедонците|Крсте Мисирков за суштината на српската и бугарската пропаганда.]]
 
{{Македонско национално движење}}