Википедија:Кандидати за избрана статија/Странски пропаганди во Македонија: Разлика помеѓу преработките

Избришана содржина Додадена содржина
Ред 20:
:Бидејќи се работи на проповедање на една религија, тоа се вика мисионерство. И тоа нема никаква врска со пропагандите во Македонија. Ете и Гоце Делчев бил унијат и незнам како тоа се одразило негативно врз движењето (организацијата). Тука од една страна се наброани националистички пропаганди кои со насилства дејствувале врз населението и од друга страна мисионерство кое во ниеден момент не се споменува во контекст со насилства, притисоци, однародување и слично. Ако ја прочитате статијата за [[католицизмот во Македонија]], ќе ја видете нивната гледна точка за тоа кои се тие.--[[Корисник:Raso mk|'''<font face="Segoe Script" color="#00008B" size="3px">Р</font>''']] [[Разговор со корисник:Raso mk|'''<font face="Segoe Script" color="blue" size="3px">ашо</font>''']][[Image:Aero-stub img.svg]] 11:22, 20 октомври 2010 (CEST)
:Воопшто не е во право Рашо. Ајде можат да сварам за протестантвото, ама имаме цела литература за католичка пропаганда. Виж [[Католичка пропаганда во Македонија|тук]]. Католичката секако останува во статијата, а за другата чекам Далчо да се изјасни, тој ја пишуваше. --<big><font face="Monotype Corsiva">[[Корисник:MacedonianBoy|Никола]] <sup>[[Разговор со корисник:MacedonianBoy|Стоіаноски]]</sup></font></big> 18:00, 20 октомври 2010 (CEST)
::Сума сумарум, протестантсвото го избришав, ќе веруваме дека не била пропаганда со политичка заднина, ама католичката останува. Далчо може да објасни посоодветно за неа. Како и да е, прво треба да се разјасни и да се знае зборот пропаганда. Пропагандата не е секогаш од типот асимилаторска. --<big><font face="Monotype Corsiva">[[Корисник:MacedonianBoy|Никола]] <sup>[[Разговор со корисник:MacedonianBoy|Стоіаноски]]</sup></font></big> 18:05, 20 октомври 2010 (CEST)
 
== Гласање ==