Разлика помеѓу преработките на „Европска страчка“

нема опис на уредувањето
| binomial_authority = [[Карл Лине|Лине]], (1758)
}}
 
'''Европската страчка''' е убававид птица со долга, сјајна зеленкаста опашка и сјајни силни крила.
 
== Карактеристики ==
 
[[Категорија:Видови со најмала загриженост од изумирање на Црвената листа на МСЗП]]
 
[[Категорија:Птици во Европа]]
 
[[Категорија:Птици во Турција]]
 
[[Категорија:Птици во Пакистан]]
 
[[Категорија:Урбани животни]]