Разлика помеѓу преработките на „Македонска знаковна азбука“

нема опис на уредувањето
{{Македонски јазик}}
'''Македонската знаковна азбука''' е азбука со која се служи [[Македонски знаковен јазик|македонскиот знаковен јазик]]. Азбуката се состои од 31 знак што е еднакво на 31 глас во [[македонскиот јазик]]. Секоја буква има посебен знак и со нив се изразуваат основните елементи на знаковниот јазик. Карактеристично за знаковната збука е тоа што таа има два вида, односно знаковна азбука со една рака и знаковна азбука со две раце. <ref name="азбука"/>