Разлика помеѓу преработките на „Разговор за предлошка:Македонска книжевност“

нема опис на уредувањето
с
 
:Сепак мислам дека идејата за вклучување на портрети во шаблонот не е добра. Пример не ми изгледа естетски во статијата на Наум Охридски подолу во шаблонот да видам портрет на некој современик и обратно. Можеби наместо портрети треба да се стават некои други илустрации, можеби некои артистички визуализации кои би асоцирале на македонската литература и на литературата воопшто.--[[Корисник:Brest|brest]] 08:03, 7 јули 2007 (UTC)
 
Ако мислиш дека така би било подобро, може и да се променат сликите. Мене вака ми изгледаше сосема добро, поради што и ги ставив сликите. Отпрво мислев да бидат фотографии на текстови или книги (записи на старословенски, насловната страница на ''Бели мугри'' и слично), но потоа се премислив и се одлучив тука да стојат некои од најистакнатите македонски писатели и поети. И навистина, не знам какви слики би требало да ставиме за да се подобри шаблонот. --[[Корисник:Виктор Јованоски|Виктор Јованоски]] 08:12, 7 јули 2007 (UTC)