Разлика помеѓу преработките на „Разговор за предлошка:Македонска книжевност“

нема опис на уредувањето
 
Македонска литература е литература која ја создаваат македонски писатели на било кој јазик (Милан Кундера и Тристан Цара пишуваат на француски, но сепак се чешки и романски писател соодветно). Сепак, постојат неколку контроверзни имиња во историјата на македонската литература (Венко Марковски, Ангелко Крстиќ, Никола Вапцаров), кои се т.н. [[дводомни писатели]]. И Антон Попов (добро што си приметил дека се повторува), е еден од нив. Сепак тие, учествуваат, на еден или на друг начин, во оформувањето на македонската современа литература, така што мислев дека немаше да биде праведно истите да отпаднат од шаблонот. Затоа и се ставени, но со закосени букви. А за името на шаблонот, сосема си во право: МакЛит се вика од чисто практични причини, односно за да нема педолг назив. Сепак, мислам дека треба да го преместиме. --[[Корисник:Виктор Јованоски|Виктор Јованоски]] 22:30, 6 јули 2007 (UTC)
 
Патем, дали има некој идеја зошто не се менуваат сликите? Поставени се седум и би требало секој пат кога ќе се посети шаблонот да има слика по случаен избор. Наместо тоа, ја има само петтата слика, која и да е. [[Корисник:Виктор Јованоски|Виктор Јованоски]] 23:06, 6 јули 2007 (UTC)
8.348

уредувања