Органски систем: Разлика помеѓу преработките

Додадени 160 бајти ,  пред 16 години
нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
 
Нема опис на уредувањето
'''Органски систем''' претставува целина од два или повеќе [[органи]] кои се взаемно анатомски и физиолошки (функционално) поврзани. На пример: [[Систем за варење]], [[Циркулаторен систем]], [[Нервен систем]] итн.
'''Organski sistem''' pretstavuva celina od dva ili pove}e [[organi]] koi se vzaemno anatomski i fiziolo{ki (funkcionalno) povrzani. Na primer: [[Sistem za varewe]],[[Cirkulatoren sistem]],[[Nerven sistem]] itn.
Анонимен корисник