Разлика помеѓу преработките на „Македонско движење и српската пропаганда“

 
И покрај фактот дека програмата и противречела на српската националистичка програма, сепак срспките пропагандисти таквата програма ја прифатиле сметајќи дека ќе ја легализираат својата дејност меѓу макеоднскиот народ и ќе го придобијат [[Таен македонски комитет|Тајниот македонски комитет]].
 
Под покровителство на [[Српска пропаганда во Македонија|српската пропаганда]], дел од дејците на [[Таен македонски комитет|Тајниот македонски комитет]] во [[1886]] година го формирале [[Друштво Србо-Македонци|Друштвото Србо-Македонци]] од [[Цариград]].
 
== Извори ==