Разлика помеѓу преработките на „Македонско движење и српската пропаганда“

:''3) Обновување на Охридската архиепископија како самостојна црква во Македонија''
:''4) Воведување на македонскиот јазик во училишната настав и администрација ов Македонија''
 
И покрај фактот дека програмата и противречела на српската националистичка програма, сепак срспките пропагандисти таквата програма ја прифатиле сметајќи дека ќе ја легализираат својата дејност меѓу макеоднскиот народ и ќе го придобијат [[Таен македонски комитет|Тајниот македонски комитет]].
 
== Извори ==