Разлика помеѓу преработките на „Македонско движење и српската пропаганда“

нема опис на уредувањето
'''Македонското движење и српската пропаганда''' првите контакти ги остваруваат во средината на 70-те години на [[19 век]], а поголема заедничка соработка се забележува во текот на 80-те години на [[19 век]]. До сорбаотка меѓу двете страни дошло поради отворениот ''Македонизам'' од страна на [[Српска пропаганда во Македонија|српската пропаганда]], како и интересот на македонските дејци за помош против се повеќе засиленото настапување на бугарската црковно-просветната пропаганда во [[Македонија]]. Соработката меѓу двете страни траела до оној момент кога [[Македонците]] ги откриле вистинските намери на [[Белград]] и неговите пропагандисти
 
== Причини ==