Разлика помеѓу преработките на „Лужички јазици“

нема опис на уредувањето
|fam2=[[Словенски јазици|словенски]]
|fam3=[[Западнословенски јазици|западнословенски]]
|child1=[[горнолужичкосрпскигорнолужички јазик]]
|child2=[[долнолужичкосрпскидолнолужички јазик]]
|map=[[File:Germany sorbian region.png|center]]<center>Лужичко говорно подрачје во [[Германија]].</center>
|iso2=wen