Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Без свои истражувања“

нема опис на уредувањето
{{најважното|Википедија [[Википедија:Што не е Википедија|не]] објавува оригинални истражувања или оригинални мисли: сиот материјал во енциклопедијата мора да биде препишан на [[Википедија:Проверливост|веродостојни објавени извори]].|Статиите не смеат да содржат нови анализи или синтези на издаден материјал кој служи за да се напредне ставот кој не е јасно поддржан од изворите.}}
{{Список на начела}}
Извор: Книга
 
'''Википедија не објавува оригинални истражувања или оригинална мисла.''' Ова вклучува необјавени факти, аргументи, шпекулации и идеи, и сите необјавени анализи или синтеза на објавени материјали која служи за да се дојде до некоја позиција. Тоа подразбира дека Википедија не е место каде што се објавуваат свои мислења, искуства, аргументи, или заклучоци.
 
9

уредувања