Разлика помеѓу преработките на „Организирање“

Додадени 77 бајти ,  пред 13 години
независно од типот на производството и начинот на организирање, е поделена на сектори од аспект на маркетингот, односно од аспект на клиентите или групите за кои е наменет производот или услугата.
 
===ОрганизацијатаОрганизација според географската положба===
Организацијата според географската положба е практична организациска структура за големите или мултинационалните компании кои делуваат во неколку различни географски региони, држави, па дури и континенти.
 
===Матрична организација===