Љубомир Јанев: Разлика помеѓу преработките

Одземени 2 бајти ,  пред 15 години
нема опис на уредувањето
[непроверена преработка][непроверена преработка]
(Нова страница: ЉУБОМИР ЈАНЕВ е роден на 24-ти Декември 1962 година во Кочани. Основното и средното образов...)
 
Нема опис на уредувањето
ЉУБОМИР ЈАНЕВ е роден на 24-ти Декември 1962 година во Кочани.
 
Основното и средното образование ги завршува во родниот град. Основното образование го завршува во училиштето „Раде Кратовче“, а средното во Гимназијата со економски паралелки „Љупчо Сантов“. Во октомври 1982 година се запишува на Градежен факултет во Скопје кој што го завршува и се стекнува со Диплома за Градежен инженер.
средното во Гимназијата со економски паралелки „Љупчо Сантов“. Во октомври 1982 година се запишува на Градежен факултет во Скопје кој
 
што го завршува и се стекнува со Диплома за Градежен инженер.
Првото вработување, по завршувањето на факултетот, му е во Градежното претпријатие „Бетон“ во Кочани во 1989 година, на местото инженер на објект. Постепено напредувајќи во кариерата, од местото инженер на објект, во 1996 година доаѓа на местото технички директор на „Бетон“, до 1998 година кога станува и Генерален директор на „Бетон“ во Кочани.
Првото вработување, по завршувањето на факултетот, му е во Градежното претпријатие „Бетон“ во Кочани во 1989 година, на местото
 
инженер на објект. Постепено напредувајќи во кариерата, од местото инженер на објект, во 1996 година доаѓа на местото технички директор
Во 2000-та година, како кандидат на СДСМ победува на локалните избори за Градоначалник на Општина Кочани и на тоа место доаѓа во октомври 2000 година. Во октомври 2002 година станува Министер на Министерството за заштита на животната средина и просторно планирање, во Владата на Бранко Црвенковски. На местото Министер останува до декември 2004 година, кога станува Директор на Агенцијата за недоволно развиени подрачја. Во април 2005 година се кандидира по втор пат за Градоначалник на Општина Кочани, победува на локалните избори и во моментов ја обавува функцијата Градоначалник на Општина Кочани.
на „Бетон“, до 1998 година кога станува и Генерален директор на „Бетон“ во Кочани.
Во 2000-та година, како кандидат на СДСМ победува на локалните избори за Градоначалник на Општина Кочани и на тоа место доаѓа во
октомври 2000 година. Во октомври 2002 година станува Министер на Министерството за заштита на животната средина и просторно планирање,
во Владата на Бранко Црвенковски. На местото Министер останува до декември 2004 година, кога станува Директор на Агенцијата за
недоволно развиени подрачја. Во април 2005 година се кандидира по втор пат за Градоначалник на Општина Кочани, победува на локалните
избори и во моментов ја обавува функцијата Градоначалник на Општина Кочани.
Анонимен корисник