Разлика помеѓу преработките на „Јовица Тасевски - Етернијан“

* „Небесни стражи“ (поезија, 2004)
* „Посоки и огледи“ (книжевни критики, есеи и студии, 2006)
* „Синтакса на светлината“ (поетски избор, том 91 во проектот „Македонска книжевност“, 2008)
 
Заедно со [[Маја Апостолоска]] го има составено изборот од современата македонска поезија со библиски, религиозни и апокрифни мотиви што излезе како специјален број на списанието Стремеж (11/12. 2000). Ја има составено и антологијата на младата македонска поезија „Неидентификувана небесна дојка“ (2001).
Врз основа на неговата поезија во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов - Џинот“ - Велес беше изведена претставата „Небесни стражи“ во режија на [[Весна Димитровска]] (2005).
 
Неговата поезија е застапена во повеќе антологии и преведена е на англиски, руски, полски, романски, грчки, српски, хрватски и [[словенечки јазик]].
 
== Надворешни врски ==
16

уредувања