Разлика помеѓу преработките на „Шаховска стратегија и тактика“

нема опис на уредувањето
с
[[Шаховски мајстор|Шаховските мајстори]] сметаат дека зголемување на позиционата предност води до поголем број на поволни тактички можности.
 
* ''„Стратегијата бара размислување; тактиката бара посматрање.“'' - [[Макс ЕјвеЕве]]
 
При описот на стратегијата и тактиката, тука ќе користиме [[алгебарска шаховска нотација]].